DATA | ŚNIADANIE | II | OBIAD | ZUPA |
15.04. PN |
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi( grys kukurydziany, sól, cukier brązowy, substancje wzbogacające- witaminy; niacyna, kwas pantotenowy, ryboflawina B2, wit. B6, kwas foliowy, mleko). Bina 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże świeże, woda, cukier, pszenica, soja) z masłem 5g i dżemem 8g ( o obniżonej zawartości cukru, truskawki, subst. żelująca). Herbata owocowa z cukrem 200ml. Woda z cytryną. | Mix( banan, jabłko, winogron). | Udko pieczone 80g ( noga drobiowa, olej rzepakowy, przyprawy). Ziemniaki 150g z masłem. Sałata lodowa 80g z sosem winegret ( sałata, pomidory koktajlowe, rzodkiewka, ogórek). Kompot z owoców mrożonych 200ml z cukrem 5g.(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier. |
Krem cebulowy 250 ml ( marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, por, czosnek, cebula 40, jaja, maka pszenna) z groszkiem ptysiowym ( mąka pszenna, margaryna, olej słonecznikowy, jaja). Chleb mieszany ,,Bochen” pszenno - żytni (mąka pszenna i żytnie, woda, drożdże świeże, sól) z masłem. |
16.04. WT |
Chleb orkiszowy 30g (mąka pszenna i żytnie, maślanka, mix orkiszowy,woda, drożdże świeże, sól, pszenica) z masłem 5g i tuńczykiem (tuńczyk, olej roslinny, woda, sól) Ogórek kiszony, pomidor, cebulka zielona. Kakao na mleku 200ml z cukrem lub herbata z cytryną 200ml z cukrem 2,5g. Woda z cytryną. |
Galaretka owocowa / Granat. |
Bitki wieprzowe 60g ( mięso zrazówka, przyprawy, masło, maka pszenna, olej rzepakowy). Kasza bulgur 50g z masłem. Ogórek kiszony 80g. Kompot z owoców mrożonych 200ml z cukrem 5g.(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier. |
Barszcz czerwony z ziemniakami i jajkiem 250ml (buraki ćwikłowe 100g,por, jaja, marchew 10g,pietruszka 10g, seler 10g, ziemniaki 120g,cebula 5g, czosnek, koncentrat barszczu czerwonego 2,5ml (zagęszczony sok z buraków, woda, cukier, sól, ekstrakty warzywne) z chlebem mieszanym ,,Bochen’’ pszenno-żytni ( mąka żytnia, drożdże świeże, woda, sól) i masłem. |
17.04. ŚR |
Chleb mieszany ,,Bochen” pszenno - żytni 30g (mąka pszenna i żytnie, woda, drożdże świeże, sól) z masłem i pasztetem drobiowym 20g ( mięso drobiowe z całego kurczaka, przyprawy, tłuszcz, wątróbka). Cebulka zielona, ogórek, rzodkiewka, jajko. Kakao na mleku 200ml z cukrem lub herbata z cytryną 200ml z cukrem 2,5g. Woda z cytryną. |
Jabłko 100g. | Makaron penne 50g ( maka pszenna) ze szpinakiem 80g ( szpinak, śmietana 18%, czosnek, cebula, przyprawy). Paluszki rybne ( filety rybne w panierce, olej rzepakowy). Kompot z owoców mrożonych 200ml z cukrem 5g.(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami 250ml (marchew 10g, ogórki kiszone 40g, pietruszka 10g, seler 10g, por, śmietana 18% 12g, ziemniaki 120g, maka pszenna). Chleb mieszany ,,Bochen” pszenno - żytni (mąka pszenna i żytnie, woda, drożdże świeże, sól) z masłem. |
18.04. CZ |
Chleb wykwintny 30g (mąka pszenna i żytnie, maślanka, mix orkiszowy,woda, drożdże świeże, sól) z masłem i szynką drobiową 20g ( mięso drobiowe, sól, cukier, mieszanka przypraw). Ogórek kiszony, cebulka zielona, jajko, papryka. Kakao na mleku 200ml z cukrem lub herbata z cytryną 200ml z cukrem 2,5g. Woda z cytryną |
Banan / Mandarynka. |
Filet drobiowy 60g w sosie paprykowy ( filet drobiowy, papryka świeża, śmietana, mąka pszenna, masło). Ryż 50g z masłem. Szparagówka 80g z masłem. Kompot z owoców mrożonych 200ml z cukrem 5g.(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier. |
Krupnik z kaszą jaglaną 250 ml ( marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, kasza jaglana 20g, czosnek, ziemniaki, bukiet " 7"). Bochen’’ pszenno-żytni 30g ( mąka pszenna,mąka żytnia , drożdże świeże , woda) z masłem. |
19.04. PT |
Chleb orkiszowy 30g (mąka pszenna i żytnie, maślanka, mix orkiszowy,woda, drożdże świeże, sól, pszenica) z serem żółtym 20g ( mleko pasteryzowane, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna) cebulka zielona, pomidory, papryka. Kakao 200ml (mleko pasteryzowane 2%, cukier). Herbata 200 ml owocowa z cukrem 2,5g. Woda z cytryną | Jogurt z truskawkami (mleko, białka mleka, żywa kultury bakterii jogurtowych, truskawki, cukier). |
Sznycelki z jaj ( jaja, bułka, sól, zielona pietruszka, olej rzepakowy). Ziemniaki 150g z masłem. Mini marchewki 80 g z masłem. Kompot z owoców mrożonych 200ml z cukrem 5g.(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier). |
Krem dyniowy 250 ml ( marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, dynia 40g, śmietana 18% 12g, por, czosnek, imbir) z grzankami (mąka pszenna,mąka żytnia , drożdże świeże , woda) z masłem. |
22.04. PN |
Kasza manna na mleku 250ml ( kasza manna, mleko, cukier) z sokiem malinowym ( cukier, woda, zagęszczony sok malinowy, koncentrat czarnej marchwii, witaminy). Bina 30g ( mąka pszenna, maka żytnia, sól, drożdże świeże, woda, cukier, pszenica, soja) z masłem 5g i miodem 8g. Herbata owocowa 200ml z cukrem 5g. | Budyń z truskawkami. | Makaron wstążka 50g z serem białym 50g ( makaron- mąka pszenna, ser biały, sól, masło). Surówka z marchwi i brzoskwini 80g. Kompot z owoców mrożonych 200ml z cukrem 5g.(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier). |
Zupa ziemniaczana 250g ( marchew 10g, seler 10g, pietruszka 10g, ziemniaki 120g, bukiet "7", czosnek, por, masło, maka pszenna) z kiełbasą (mięso wieprzowe 97% tłuszczu, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy) i chlebem mieszanym ,,Bochen” pszenno - żytni (mąka pszenna i żytnie, woda, drożdże świeże, sól) z masłem. |
23.04. WT |
Chleb wykwintny 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, serwatka w proszku, pszenica, soja ) z masłem 5g i tuńczykiem (tuńczyk, olej roslinny, woda, sól). Ogórek , rzodkiewka, cebulka zielona. Kakao na mleku 200ml z cukrem lub herbata z cytryną 200ml z cukrem 2,5g. Woda z cytryną |
Banany 100g. | Nuggetsy drobiowe 60g ( filet drobiowy, płatki kukurydziane, bułka tarta, olej rzepakowy, mąka pszenna, jaja). Ziemniaki 150g z masłem 2g. Sałata z kapusty i awokado 80g ( cebula czerwona, suszone pomidory, sos winegret). Kompot z owoców mrożonych 200ml z cukrem 5g.(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier). | Rosół 250ml (porcje drobiowe, szponder wołowy, szyja z indyka, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g) z makaronem 30g (mąka makaronowa pszenna) z zieloną pietruszka. Chałka drożdżowa ( mąka pszenna, jaja, cukier, mleko, tłuszcz, sól, drożdże, rodzynki). |
24.04. ŚR |
Chleb mieszany ,,Bochen” pszenno - żytni 30g (mąka pszenna i żytnie, woda, drożdże świeże, sól, pszenica) z masłem. Kiełbaski wieprzowe z ketchupem ( mięso wieprzowe, przyprawy, tłuszcz, mieszanka przypraw, sól, pomidory). Kakao na mleku 200ml z cukrem lub herbata z cytryną 200ml z cukrem 2,5g. Woda z cytryną | Mix ( banan, jabłko, melon). | Racuchy drożdżowe ( mleko, maka pszenna, jaja, drożdże, cukier, olej rzepakowy) z sosem truskawkowym i jogurtem naturalnym. Kompot z owoców mrożonych 200ml z cukrem 5g.(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier. | Zupa fasolowa 250ml z ziemniakami (marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, por, czosnek, ziemniaki 120g, fasola 40g, bukiet "7") i kiełbasą ( mięso wieprzowe 97% tłuszczu, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy). Bochen’’ pszenno-żytni 30g ( mąka pszenna,mąka żytnia , drożdże świeże , woda) z masłem. |
25.04. CZ |
Chleb orkiszowy 30g (mąka pszenna i żytnie, maślanka, mix orkiszowy,woda, drożdże świeże, sól, pszenica) z masłem i szynką wiejską 20g ( mięso wieprzowe, sól, cukier, mieszanka przypraw). Ogórek kiszony, cebulka zielona, pomidor, papryka. Kakao na mleku 200ml z cukrem lub herbata z cytryną 200ml z cukrem 2,5g. Woda z cytryną . |
Mandarynki / Gruszki. |
Gołąbki z ryżem i mięsem mielonym ( karkówka,ryż, cebula, kapusta biała, masło, koncentrat pomidorowy). Kompot z owoców mrożonych 200ml z cukrem 5g.(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier. |
Żurek 250ml (żurek naturalny, mąka żytnia, woda) z jajkiem i ziemniakami (jajko, marchew 10g, ziemniaki 120g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, mąka pszenna 5g, śmietana 18% 12g ) z chlebem mieszanym ,,Bochen” pszenno - żytni (mąka pszenna i żytnie, woda, drożdże świeże, sól) z masłem. |
26.04. PT |
Chleb mieszany ,,Bochen” pszenno - żytni 30g (mąka pszenna i żytnie, woda, drożdże świeże, sól, pszenica), z masłem 5g i serkiem almette 20g ( ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól). Cebulka zielona, rzodkiewka. ogórek, Kakao na mleku 200ml z cukrem lub herbata owocowa 200ml z cukrem 2,5g. Woda z cytryną |
Jabłko / Marchew słupki. |
Filety rybne (miruna bez skóry 100g, olej rzepakowy, jaja, sól, maka pszenna). Ziemniaki 150g ( masło 2g). Surówka z kiszonej kapusty 100g (kapusta kiszona, jabłko, sól, olej rzepakowy).Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g (śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier). |
Zupa pomidorowa 250 ml ( marchew10g, pietruszka10g, seler10g, por, czosnek, koncentrat ponidorowy10g 30%, śmietana12g 18%, sól, mąka pszenna) z gwiazdeczkami(mąka pszenna). Bochen’’ pszenno-żytni 30g ( mąka pszenna,mąka żytnia , drożdże świeże , woda ) z masłem. |