DATA | ŚNIADANIE | II | OBIAD | ZUPA |
11.11. PN |
ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI | |||
12.11. WT |
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi( grys kukurydziany, sól, cukier brązowy, substancje wzbogacające- witaminy; niacyna, kwas pantotenowy, ryboflawina B2, wit. B6, kwas foliowy, mleko). Bina 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże świeże, woda, cukier, pszenica, soja) z masłem 5g i dżemem 8g ( o obniżonej zawartości cukru, truskawki, subst. żelująca). Herbata owocowa z cukrem 200ml. Woda z cytryną. | Jabłko / Gruszka. | Chilli con carne z mięsem mielonym, warzywami ( karkówka, sałatka meksykańska, koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, czosnek, maka ziemniaczana, masło) i ryżem z masłem. Ogórek kiszony 80g. Kompot z owoców mrożonych 200ml z cukrem 5g.(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier. |
Krupnik 250 ml z ziemniakami i kasą jaglaną ( marchew 10g, seler 10g, pietruszka 10g, por, cebula, czosnek, kasza jaglana, ziemniaki). Chleb mieszany ,,Bochen’’ pszenno-żytni (mąka żytnia, drożdże świeże, woda, sól) i masłem. |
13.11. ŚR |
Chleb orkiszowy 30g (mąka pszenna i żytnie, maślanka, mix orkiszowy,woda, drożdże świeże, sól, pszenica) z masłem 5 i kiełbasą krakowską 20g ( mięso wieprzowe, przyprawy, tłuszcz, woda, sól). Cebulka zielona, papryka, ogórek. Kakao na mleku 200ml z cukrem lub herbata z cytryną 200ml z cukrem 2,5g. Woda z cytryną |
Banan 100g. | Paluszki z ziemniaków ( maka pszenna, jaja, ser biały, masło). Brokuł z wody 80g. Kompot z owoców mrożonych 200ml z cukrem 5g.(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier. |
Barszcz czerwony z jajkiem 250ml (buraki ćwikłowe 100g,por,marchew 10g,pietruszka 10g, seler 10g, jajko, cebula 5g, czosnek, koncentrat barszczu czerwonego 2,5ml (zagęszczony sok z buraków, woda, cukier, sól, ekstrakty warzywne) z chlebem mieszanym ,,Bochen’’ pszenno-żytni ( mąka żytnia, drożdże świeże, woda, sól) i masłem. |
14.11. CZ |
Chleb mieszany ,,Bochen” pszenno - żytni 30g (mąka pszenna i żytnie, woda, drożdże świeże, sól, pszenica), z tuńczykiem (tuńczyk, olej roslinny, woda, sól) cebulka zielona, ogórek kiszony, jajko, papryka. Kakao na mleku 200ml z cukrem lub herbata z cytryną 200ml z cukrem 2,5g. Woda z cytryną. |
Mandarynka 100g. | Gulasz wieprzowy 60g ( szynka zrazówka, cebula, czosnek, maka pszenna, masło, przyprawy). Kasza bulgur 50g z masłem. Ćwikła z chrzanem 80g ( buraki, chrzan, sól, cukier, ocet, pieprz). Kompot z owoców mrożonych 200ml z cukrem 5g.(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier. | Zupa z żółtego grochu 250ml z ziemniakami (marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, por, czosnek, ziemniaki 120g, groch 40g, bukiet "7", masło, maka pszenna) z chlebem mieszanym ,,Bochen’’ pszenno-żytni ( mąka żytnia, drożdże świeże, woda, sól) i masłem. |
15.11. PT |
Chleb mieszany ,,Bochen” pszenno - żytni 30g (mąka pszenna i żytnie, woda, drożdże świeże, sól, pszenica), z masłem 5g i serem żółtym 20g ( mleko pasteryzowane, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna) cebulka zielona, pomidor. Kakao 200ml (mleko pasteryzowane 2%, cukier). Herbata 200 ml owocowa z cukrem 2,5g. Woda z cytryną. |
Jogurt z truskawkami (mleko, białka mleka, żywa kultury bakterii jogurtowych, truskawki cukier). |
Ryba smażona 80g ( miruna, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól, jaja, bułka tarta). Ziemniaki 150g z masłem. Surówka z kapusty czerwonej 80g ( kapusta, cebula, jabłko, cukier, sól, kwasek cytrynowy). Kompot z owoców mrożonych 200ml z cukrem 5g.(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier. |
Krem dyniowy 250 ml ( dynia 40g, marchew 10g, seler 10g, pietruszka 10g, imbir, maka pszenna) z groszkiem ptysiowym ( maka pszenna, margaryna, olej słonecznikowy, sól). |
18.11. PN |
Kasza manna na mleku 250ml ( kasza manna, mleko, cukier) z sokiem malinowym ( cukier, woda, zagęszczony sok malinowy, koncentrat czarnej marchwii, witaminy). Bina 30g ( mąka pszenna, maka żytnia, sól, drożdże świeże, woda, cukier, pszenica, soja) z masłem 5g i miodem 8g. Herbata owocowa 200ml z cukrem 5g. | Mandarynka / Jabłko. |
Sznycelki wieprzowe 60g ( karkówka, olej rzepakowy, jaja, maka pszenna, przyprawy ). Ziemniaki 150g z masłem. Sałata zielona 80g ( sałata, śmietana 18%, cukier, sól, kwasek cytrynowy). Kompot z owoców mrożonych 200ml z cukrem 5g.(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier. |
Rosół 250ml (porcje drobiowe, szponder wołowy, szyja z indyka, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g) z makaronem Aga 30g (mąka makaronowa pszenna) z zieloną pietruszka. Chałka drożdżowa ( mąka pszenna, jaja, cukier, mleko, tłuszcz, sól, drożdże, rodzynki). |
19.11. WT |
Chleb wykwintny 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, serwatka w proszku, pszenica, soja ) z pastą z sera białego i ogórka 20g(serbiały,ogórek,śmietana 18%, masło). Cebulka zielona, rzodkiewka. Kakao na mleku 200ml z cukrem lub herbata z cytryną 200ml z cukrem 2,5g. Woda z cytryną. |
Budyń śmietankowy z sokiem malinowym. | Spagetti 50g ( maka pszenna) z sosem pomidorowym ( pomidory z puszki, przyprawy, cebula, masło, maka ziemniaczana) i mięsem drobiowym 60g ( filet drobiowy, przyprawy, olej rzepakowy). Kompot z owoców mrożonych 200ml z cukrem 5g.(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier. |
Żurek z ziemniakami i jajkiem 250ml (żurek naturalny, mąka żytnia, woda, jajko, ziemniaki 120g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, mąka pszenna 5g, śmietana 18% 12g ) z chlebem mieszanym ,,Bochen” pszenno - żytni (mąka pszenna i żytnie, woda, drożdże świeże, sól) z masłem. |
20.11. ŚR |
Chleb mieszany ,,Bochen” pszenno - żytni 30g (mąka pszenna i żytnie, woda, drożdże świeże, sól, pszenica) z masłem 5 i szynka drobiowa 20g ( mięso drobiowe, przyprawy, tłuszcz, sól). Cebulka zielona, pomidor, jajko. Kakao na mleku 200ml z cukrem lub herbata z cytryną 200ml z cukrem 2,5g. Woda z cytryną. |
Banan 100g. | Racuchy drożdżowe ( maka pszenna, jaja, drożdże, mleko, olej rzepakowy, cukier) z sosem truskawkowym i cukrem pudrem. Kompot z owoców mrożonych 200ml z cukrem 5g.(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier. | Zupa ziemniaczana 250 ml (marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, ziemniaki 120g, ciecierzyca, cebula, czosnek, masło, maka pszenna) z kiełbasą (mięso wieprzowe, woda, sól, przyprawy, tłuszcz wieprzowy). Cleb mieszany (mąka pszenna i żytnie, woda, drożdże świeże, sól) z masłem. |
21.11. CZ |
Chleb orkiszowy 30g (mąka pszenna i żytnie, maślanka, mix orkiszowy,woda, drożdże świeże, sól, pszenica) z masłem 5g i pasztetem drobiowym 20g ( mięso drobiowe, wątróbka, woda, tłuszcz zwierzęcy, przyprawy). Cebulka zielona, ogórek, papryka. Kakao na mleku 200ml z cukrem lub herbata z cytryną 200ml z cukrem 2,5g. Woda z cytryną . |
Mandarynka / Jabłko. |
Klopsiki w sosie pomidorowym 60g (mięso wieprzowe, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%,cebula, czosnek, masło, maka pszenna, przyprawy). Ryż z masłem. Szparagówka zielona 80g z masłem. Kompot z owoców mrożonych 200ml z cukrem 5g.(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami 250ml (marchew 10g, ogórki kiszone 40g, pietruszka 10g, seler 10g, por, śmietana 18% 12g, ziemniaki 120g ,maka pszenna). Chleb mieszany ,,Bochen” pszenno - żytni (mąka pszenna i żytnie, woda, drożdże świeże, sól) z masłem. |
22.11. PT |
Chleb mieszany ,,Bochen” pszenno - żytni 30g (mąka pszenna i żytnie, woda, drożdże świeże, sól, pszenica), z masłem 5g i serkiem almette 20g ( ser twarogowy, śmietanka, woda, sól). Ogórek, rzodkiewka, cebulka zielona, Kakao na mleku 200ml z cukrem lub herbata z cytryną 200ml z cukrem 2,5g. Woda z cytryną. |
Jogurt z brzoskwiniami (mleko, białka mleka, żywa kultury bakterii jogurtowych, brzoskwinie cukier). |
Ryba w cieście 80g ( miruna, olej rzepakowy, maka pszenna, maka ziemniaczana, pieprz cytrynowy, jaja, proszek do pieczenia). Ziemniaki 150g z masłem. Surówka z kapusty kiszonej 80g ( kapusta, jabłko, cebula, cukier, oliwa z oliwek). Kompot z owoców mrożonych 200ml z cukrem 5g.(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier. | Zupa pomidorowa 250 ml ( marchew10g, pietruszka10g, seler10g, por, czosnek, koncentrat ponidorowy10g 30%, śmietana12g 18%, sól, mąka pszenna) z literkami (mąka pszenna, jaja ). Bochen’’ pszenno-żytni 30g ( mąka pszenna,mąka żytnia , drożdże świeże , woda ) z masłem. |